Sverige – Vadstena

              Gustav Vasa slottet i Vadstena

Vadstena er en middelalderby med ca. 5.000 indbyggere beliggende i Östergötlands Len ved Vättern. Byen rummer en del kulturminder, blandt andet Sct. Birgitta Klostermuseum, der er et besøg værd. I 1545 byggede kong Gustav Vase Vadstena Slot, som et værn mod danskerne og smålændingene. Europas femtestørste sø Tåkerne, der i dag er naturreservat er også et besøg værd. Der er mange seværdigheder i og omkring Vadstena på www.vadstena.se eller www.vadstenastad.se du kan også søge på Vadstena.

Norge – Svelvik

Svelvik kommune smyger sig langs med Drammen Fjorden, der ligger vest for indsejlingen til Oslo, og en lille times kørsel fra Oslo. Indbyggerantallet er ca. 6.500.
I dag er Svelvik en industriby, selvom også landbruget spiller en stor rolle, og en del har da også deres arbejde i Oslo. Tidligere var Svelvik en vigtig havneby for Drammen, idet inderfjorden frøs til om vinteren, og på daværende tidspunkt boede en del søfolk i byen. Gode sider at besøge er www.svelvik.kommune.no eller www.visitnorway.com og søg under Svelvik

Finland – Naantali (Nådendal)

Naantali ligger i den sydvestlige del af Finland ca. 15 km fra Turku/Åbo, og er den fjerde ældste by i Finland. I kommunen er der ca.18.500 indbyggere. På grund af dens beliggenhed vandet, og omgivet af skov og landbrugsland, spiller turismen en stor rolle for byen. Ligesom for andre byer er den i dag domineret af industrivirksomhed, dertil kommer at det er den tredje største havn i Finland. Der findes også et atomkraftanlæg nær byen. Er du interesseret i yderlige information kan du besøge denne webside: www.naantali.fi

 Island  – Patreksfjordur

Patreksfjordur en mindre by på nord vestkysten af Island også kaldet Vestfjordene. Der bor ca. 900 indbyggere i byen. Den vigtigste indtægtskilde er fiskeri. Historisk kan byen føres tilbage til 1570, og det var dermed ikke det første sted nordboerne bosatte sig. I dag tilhører området også noget af det fjernest liggende på Island, men også noget af det mest betagende, med de store klippeformationer i kontrast til det blå vand. Området har om sommeren et meget rigt fugleliv. Yderligere information findes på www.westfjords.is eller søg Patreksfjordur på google.